Svenska
English

Citatet


"Glass är underbart gott. Synd att den inte är olaglig."
Voltaire

Läs och lyssna


"Kvalitetsglass med smak av succé"
NEWSDESK 2006-04-13

Ta reda på mer


SIA Glass
www.siaglass.se

Arkiv


Bläddra gärna i arkivet!

 
Hard Rain    Nr 17    28 april 2006
SIA Glass tar täten - med lemoncurd och krossade kakaobönor

Glassälskarna kan vara lugna. SIA Trollis finns kvar i sommarens utbud. Men glöm för all del inte att smaka på en Glace Meringue Lemoncurd i SIAs fantastiska nyhetssortiment.
 
I Slöinge, mitt i Halland, ligger SIA Glass. Företaget tillhör Bertegruppen som är Sveriges äldsta familjeägda företag med anor från 1500-talet. Glasstillverkningen startade 1961 och den borde väl vid det här laget vara uppköpt av någon internationell koncern.

Men SIA Glass går mot strömmen. Under fältropet "Svensk gräddglass med smak av världen" stormar detta ovanligt kreativa företag fram och tar marknadsandelar av de traditionella jättarna. SIA har idag ca 25 % av Sverigemarknaden på restauranger, storhushåll, glassbarer och kiosker.

I vår har SIA slagit på stort och bjuder på åtta nya glassorter inspirerade av smaker från olika länder och kontinenter. Vad sägs om en Glace Santander Cacao - chokladgräddglass med krossade kakaobönor? Eller varför inte en Glace Meringue Lemoncurd - gräddglass med citronsmak, citronsås och citronmaränger. Har man prövat dessa kan man inte annat än hålla med om de glada utropen från Sveriges samlade glassexpertis.

  Hard Rains smakpatrull åkte faktiskt förbi glassfabriken i Slöinge och handlade ur "andrasorteringen". Helt fantastiskt! Inte alls några rester som fått kasseras. Det var helt enkelt burkar som blivit lite för fyllda, eller som fått någon skrapa. Bara yttre skönhetsfel - prima vara inuti. Det är absolut värt en omväg för att ta sig dit, som det brukar heta.

Alla som fostrats till goda glassmedborgare på de härliga badstränderna i Haverdal och Steninge, ja i hela badSverige förstås, kan ändå vara lugna. SIA Trollis finns kvar i sortimentet! Men glöm nu inte att också pröva de nya smakerna i sommar! De blir inte sämre med ett glas portvin till.